menu

Nový rok ve jménu zjednodušování – šetříme naši energii i s naším novým eBookem pro lepší pocity (nejen) rodičů dětí s ADHD

Zjednodušujeme život dětí s ADHD

Nevím jak u vás, ale minulý rok v naší rodině pomohl zjednodušit spoustu věcí – méně nákupů, méně rozhodování, co si obléknu ráno na sebe, když jsme byli dva měsíce na chatě, méně rozhodování, co budeme dělat o víkendu, když se nedalo jít na žádnou výstavu nebo podniknout jinou aktivitu. Obdobně jako se nám při našich pobytech u moře zjednodušují i možnosti vaření.  V místním krámku buď maso je nebo není, přivezou brambory nebo ne… 

Nevnímám to negativně, naopak, v určitém směru nás omezení možností z vnějšku obrací dovnitř k sobě. Člověk pak zjišťuje, co všechno nemusí a co všechno nepotřebuje. Což má kromě zklidnění i značný ekologický rozměr. Vnímám, že zbavování se nutnosti rozhodování vede k jistému odlehčení a soustředění se na podstatnější věci. Hyperaktivní děti se zklidnily, protože nemusely jezdit na takové množství kroužků a pokud se to podařilo nastavit, trávily více času přirozeně venku. Jen tak.

Proto se i v novém roce pojďme zamyslet, kde můžeme odlehčit, co lze zjednodušit a kde můžeme doslova ušetřit energii. Svoji i energii naší planety. 

Tip

Odlehčete své myšlenky: redukujte chaotický tok myšlenek, „natrénujte“ si jednu meditaci nebo vizualizaci a tu pak opakujte 30 dnů. Zkuste to i se svými dětmi a začněte různé 30 – denní výzvy, jako je deník vděčnosti, rekapitulace, co se mi povedlo a další aktivity. Zkuste se začít otužovat jak ve studené vodě, tak psychicky. Vystupte ze své komfortní zóny. Obraťte se na nás v INNP a můžete začít cvičit sami nebo se svými dětmi.

Dárek pro vás, rodiče – eBook zdarma

Do nového roku pro vás máme dárek: eBook zdarma Nabíječka energie pro rodiče, kde se dozvíte spoustu informací, jak skoncovat s pocity vyčerpanosti a cítit se lépe. Následovat bude Nabíječka energie pro děti.

Autorka:

Petra Poláková INNP Celestra

Mgr.Petra Poláková: zakladatelka INNP, poradna a konzultace (Metoda PES (R): pohyb, emoce a smysly, Access Bars, kraniosakrální terapie), autorka programů do MŠ a ZŠ Smarty pro děti (R) ,lektorka školicích programů Smarty školka a Smarty škola, autorka publikace Jak rozvíjet pohyb, emoce a smysly. Žije v Hradci Králové, působí v Praze.