menu

Svět bez ADHD 7. díl: pohled odborníka na detoxikaci

23. srpna 2021 | ADHD očima odborníků

Víme, že důležitou součástí zdravého životního stylu je vnitřní rovnováha v organismu po stránce výživové. U dětí s ADHD to platí dvojnásob. Pokud nějaké minerály, enzymy a jiné prvky chybí, pak může být biochemická rovnováha narušená, krev může obsahovat například parazity či těžké kovy (v důsledku očkování a apod.), mohou se pak vyskytnout symptomy jako je neklid, nesoustředěnost, horší paměť apod. Pojďme se o tomto tématu dozvědět víc od Františka Kouby, poradce v oblasti zdraví a odborníka na detoxikaci a frekvenční terapie.

Co pro vás znamená pojem ADHD?

ADHD? Ano, vím, že se takto označují děti nepozorné, neklidné a vlastně určitým způsobem „postižené“ na psychické a nervové úrovni.  Proto se jim častokrát i předepisuje medikace. Pro mě ale vlastně žádná nemoc neexistuje. Tak tedy ani ADHD😊 Zní to možná zvláštně, ale v podstatě všechny nemoci (ADHD nevyjímaje) jsou symptomy, které lékaři klasické západní medicíny obvykle strčí do jedné „krabice“ a tu pak označí příslušnou nálepkou. Co tyto symptomy způsobuje, bohužel většinou neřeší. Dítě je medikamenty utlumeno, což nás na chvíli uklidní, ale po kratší či delší době to zas někde „praskne“, třeba tam, kde jsme to nečekali. Osobně bych se vždy lékaře ptal, co se za ADHD skrývá, co se v lidském těle děje a k čemu užívání léků povede, jak to bude trvat dlouho než se problém vyřeší, zda tedy léky mají „napravovat“ dítě dlouhodobě, eventuálně co se bude dít dál bez léků.

 Z mého pohledu, (tedy i u ADHD) za jakoukoli dysfunkcí, stojí toxická zátěž v organismu. U ADHD je to z velké většiny důsledek očkování, protože ať už je diskuse kolem očkování jakákoli, pravdou je, že nosnou látkou pro očkovací látky jsou těžké kovy (rtuť, hliník…) a tyto těžké kovy se ukládají hlavně do CNS, do mozkového kmene, pohlavních orgánů a pohybového aparátu.

Zde si dovolím ještě malou odbornou vsuvku, která lépe vysvětluje princip intoxikace těla.  Na těžkých kovech, které se do lidského organismu dostanou z vnějšího prostředí, parazitují různé mikroorganismy, plísně, bakterie jako třeba borelióza, která většinou stojí za vznikem roztroušené sklerózy, spolu s EBV a za různým nervovými zdravotními problémy). Těžké kovy vytvoří podloží, bakterie se tam usadí a přijímá potravu z poškozených tkání toxickými látkami. Odpad parazitů, tedy jejich výkaly (toxiny),jsou tou hlavní složkou, která způsobuje nemoci.  Není to tedy ani tak samotný parazit, jako to, co tento parazit vypouští  do lidského organismu. Kdyby medicína vzala tyto toxiny jako ukazatel toho, čím je organismus napadený, daly by se určit všechny druhy onemocnění a ušetřily by se miliardy…

Parazité a jejich toxiny, mohou děti ovlivňovat natolik, že se můžou počurávat, mohou mít vadu řeči, poruchy pozornosti nebo být příliš unavené. Důležitý je i pohyb. Lymfatický systém je kanalizací organismu a jeho funkčnost je právě na pohybu závislá. Pokud se nehýbeme, hromadí se v těle toxiny a čím více toxinů, tím je člověk nemocnější.

V čem spočívá váš přístup nebo vaše metoda?

Základem přístupu, který už léta provádím je hlavně podpora organismu, aby se postavil na nohy a sám začal fungovat tak, jak má. Pak si tuto schopnost uloží do paměti a nepotřebuje, aby ho někdo řídil z vnějšku. Konkrétní postup je ten, že dítě bezbolestně proměřím na přístroji Salvia (systém EAV). Vyšetření se provádí z centrálního bodu na dráze osrdečníku, který se nachází na dlani ruky. Terapeut přiloží měřící sondu (je to bezbolestné), která indikuje pouze povrchové napětí kůže a změnu odporu (tj. vegetativní funkční test). Tato metoda je vhodná pro dospělé i malé děti od 3 let. Proměří se všechny tělesné systémy, orgány, zatížení toxiny, potravinové alergie (např.lepek), můžeme proměřit jednotlivé orgány a zjistit zatížení z pohledu virů, bakterií, plísní… Je to takové rozebrání organismu do posledního šroubku, aby bylo zřejmé, co funguje dobře a co je oslabené.

V první řadě je z léčebného pohledu nutná detoxikace, nastartování správného fungování imunitního systému, který jakoby „spí“ a odbourají se metabolické poruchy (když nefunguje metabolismus, tvoří se toxické látky). Vyčištěním organismu a naprogramováním imunitního systému se nastartují samo ozdravné procesy a další kůry už jen dolaďují co je třeba.

Proces sestává ze 4-5 kůr, kdy se postupně detoxikuje a programuje organismus tak, aby mohl převzít odpovědnost za svůj stav sám, což trvá asi 7 měsíců. Používáme preparáty, které mají podobu bylino-informační medicíny a preparáty, které pomáhají dočišťovat a vyživovat co je třeba. Pokud nemoc určitého typu trvá déle než 40 dnů, organismus už tuto nemoc bere jako reálný stav a přestane ji řešit (přestanou probíhat imunitní reakce apod.).  Řešení (léčba) na fyzické úrovni má formu programování organismu a trvá 21 dnů. Na duchovní úrovni se řešení projeví za 40 dnů. Je třeba obsáhnout obě tyto úrovně, jinak se organismus postupně vrací ke „své“ nemoci.

Produkty Joalis, s nimiž mám letitou zkušenost, doplňuji dalšími bylinnými preparáty tak, aby v organismu byla nastolena rovnováha s ideálním stavem bez jakýchkoli léků a preparátů. Rozdíl v principu fungování produktů Joalis a mezi fungováním chemického preparátu je ten, že preparáty Joalis navádějí procesy v organismu tak, aby se vše organismus naučil a uložil si informace přímo do buněčné paměti. Oproti tomu klasický lék už nedává příkaz, aby orgán optimálně fungoval, jen „něco“ potlačují a snaží se udělat práci za imunitní systém, takže jeho funkce naopak atrofují. Co vnímám rovněž negativně, že klasické léky mohou naopak svým chemickým složením přispět k toxické zátěži. Pokud je organismus plný toxinů, jsou přetížená játra, která z emočního pohledu jsou sídlem agresivity, vzteku, zloby…, není se proč divit, co se s dětmi děje. Jiným detoxikačním  orgánem jsou ledviny, které jsou z emočního pohledu sídlem strachu. Musí být potom každému, kdo se jen trochu seznámí s čínskou medicínou jasné, co se to s našimi dětmi děje a hlavně PROČ! Je to začarovaný kruh, ze kterého může vystoupit každý, kdo převezme odpovědnost za sebe a své děti do vlastních rukou.

Jaké oblasti se zlepšují nejčastěji?

Zlepšuje se soustředění, klid, zlepší se řeč, jsou spokojenější. Zlepší se jim imunita a hlavně přichází radost a tvoření.

Jaké 3 věci byste doporučili DĚTEM, které k vám chodí?

Jaké 3 věci byste doporučili RODIČŮM?

František Kouba, Akreditované středisko detoxikační medicíny.

Vhodné s kombinací s našimi programy podle Metody PES (R).